1/9

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΚΙΟΝΙΑ" - 22/11/2020

Καθώς πλησιάζουμε τον χειμώνα, η ομάδα συνεχίζει να διανύει πορείες σε δύσκολα αλλά πανέμορφα μονοπάτια, έχοντας για συντροφιά τις μυρωδιές του φθινοπώρου.

1/22

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "Μονοπάτι Ξυλογέφυρο - Κοιλάδα Πλατύ" - 08/11/2020

Άλλη μια πανέμορφη πορεία του ΕΟΣ, που τα λόγια δυσκολεύονται να περιγράψουν.

Αντί για περαιτέρω σχόλια, παραθέτουμε πιο κάτω την περιγραφή του αγαπητού μέλους της ομάδας μας Νατάσας Χρίστου, όπως την δημοσίευσε στο facebook: 

"Καλησπεραααα...

Ξεκινησαμε για περπατημα σημερα, σε ενα μονοπατι καινουργιο για τον ΕΟΣ...Το μονοπατι "Ξυλογεφυρο Πεδουλα"... μπηκαμε σε ενα παρθενο δασος αιωνοβιων πευκων, ακομα ενα Παραδεισο κρυμμενο της Κυπρου μας... ..μυρωδιες βοτανων και Πλατανιων, εναλλαγες χρωματων..το πρασινο να δενει τελεια με τα κοκκινα,κιτρινα των φθινοπωρινων φυλλων...και φυσικα τα αγρινα να μας παρακολουθουν απο τα υψωματα...Αναπνευσαμε,περπατησαμε,ασκηθηκαμε και πραγματικα το Καταχαρηκαμε...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ το συμβουλιο για την υπεροχη διαδρομη που μας χαρησε για ακομα μια φορα..."

Επισυνάπτουμε κάποιες από τις πάμπολλες φωτογραφίες που διέθεσαν οι καλλιτέχνες μας, τους οποίους και ευχαριστούμε.   

1/11

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "Μονοπάτι Αταλάντη" - 01/11/2020

Ακόμα μια απολαυστική διαδρομή σε ένα από τα γνωστά και δυνατά μονοπάτια γύρω από την πλατεία Τροόδους.

 

Ευχαριστούμε τη Νικόλ Γεωργίου για τις φωτογραφίες.  

 

 

1/11

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "ΨΗΛΟ ΔΕΝΤΡΟ – ΠΟΥΖΙΑΡΗΣ- ΚΑΛΗΔΟΝΙΑ- ΨΗΛΟ ΔΕΝΤΡΟ"

Παραμένοντας αισιόδοξη και συνεχίζοντας ακάθεκτη στις δύσκολες εποχές που ζούμε, η ομάδα πραγματοποίησε άλλη μια υπέροχη πορεία στο χωριό Πρόδρομος. Μια επιπλέον ευχάριστη νότα την οποία πεθύμησε ο τόπος ήταν και οι πρώτες σταγόνες βροχής.

 

Ευχαριστούμε τα μέλη μας που διέθεσαν τις φωτογραφίες.  

 

 

1/10

1/16

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "ΨΗΛΟ ΔΕΝΤΡΟ – ΠΟΥΖΙΑΡΗΣ- ΚΑΛΗΔΟΝΙΑ- ΨΗΛΟ ΔΕΝΤΡΟ"

Η πορεία εντυπωσίασε άλλη μια φορά τους συμμετέχοντες. Ξεκινώντας από το Ψηλό Δέντρο, η ομάδα περπάτησε το μονοπάτι μέχρι την κορυφή του Πουζιάρη και κατέβηκε από το πάνω μέρος των Καληδονιών προς την εκκίνηση. Η όλη εμπειρία μας χάρισε και πάλι αξέχαστες εικόνες, παρά την έλλειψη βροχής και έχοντας ήδη διανύσει τα μισά του Φθινοπώρου. 

 

 

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "Περσεφόνη - Αταλάντη" - 04/10/2020

Σε μια ηλιόλουστη αλλά και συνάμα δροσερή μέρα, η ομάδα απόλαυσε μια πορεία γύρω από την πλατεία Τροόδους, περπατώντας κυρίως στα μονοπάτια Περσεφόνη και Αταλάντη αλλά και πραγματοποιώντας ωραίες διασχίσεις.

 

Ευχαριστούμε την Ελένη Παναγιώτου για τις φωτογραφίες.

 

1/12

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "Κλείσιμο Ορειβατικής χρονιάς και πικ-νικ": Με γέλια και χαρές ξεκίνησε και τελείωσε η πορεία της ομάδας γύρω από το "Λιβάδι του Πασιά" και το πικ-νικ που ακολούθησε. Η ομάδα αντάμωσε μετά από πολύ καιρό και με καινούριους φίλους απόλαυσε και πάλι τη φύση που τόσο πεθύμησε. 

 

Ευχαριστούμε τους φίλους που διέθεσαν τις φωτογραφίες.

1/20

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "Παναγία του Άρακα - Σταυρός του Αγιασμάτη" 08/03/2020

Πραγματοποιώντας μια μεγάλη και δύσκολη σχετικά πορεία μεταξύ δύο προστατευόμενων από την UNESCO εκκλησιών, η ομάδα διέσχισε ένα πανέμορφο τοπίο γεμάτο από μυρωδιές και στολισμένο από ανθισμένες αμυγδαλιές. 

1/13

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "Μαχαιράς - Λαζανιάς - Φικάρδου" - 23/02/2020

Σε μια ηλιόλουστη μέρα, παραμονές της Άνοιξης, η ομάδα χάρηκε τις μαγείες της φύσης και της παράδοσης σε μια πορεία από τον Μαχαιρά στο Φικάρδου, μέσω Λαζανιά.

1/13

Fwd: Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "Μονοπάτι στο χωριό Πρόδρομος" - 25/10/2020Το αδιάβατο του χιονισμένου Τροόδους μας υποχρέωσε να μεταφέρουμε την πορεία σε πιο "χαμηλά επίπεδα", έτσι η ομάδα πραγματοποίησε μια πορεία από τον εκδρομικό χώρο του Καλού Χωριού Ορεινής προς τον ποταμό της Μαρούλενας. Μια εξέλιξη η οποία αποδείχτηκε ευτυχής αφού η ομάδα έκανε μια υπέροχη πορεία σε ένα μοναδικό περιβάλλον, απολαμβάνοντας μια ασυνήθιστη ομολογουμένως διαδρομή η οποία εξέπληξε όλους όσους είχαν την τύχη να συμμετέχουν.  

 

Το Δ.Σ. του ΕΟΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Κοινοτάρχη Καλού Χωριού Ορεινής ο οποίος ευγενικά μας ξενάγησε στη φύση και μας παρουσιάσε κάποια ιστορικά δεδομένα του χωριού του, όπως επίσης και τους καλλιτέχνες μας για τις φωτογραφίες.

1/15

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΕΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΞΥΛΙΑΤΟΥ - 19/01/2020

Ανεβαίνοντας την κορυφή του Ζάλακα, η ομάδα απόλαυσε υπέροχα τοπία της γύρω περιοχής και τη χαρά της φύσης, σε μια ακόμα όμορφη πορεία.

 

Ευχαριστούμε τα μέλη μας για τις φωτογραφίες.

1/36

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας στο Μονοπάτι Ζάλακας στην Τριμίκλινη - 26/01/2020

Την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας σε συνδυασμό με μια υπέροχη πορεία γύρω από το πλημμυρισμένο φέτος φράγμα του Ξυλιάτου πραγματοποίησε ο ΕΟΣ Λευκωσίας. Η πρώτη πορεία του 2020 έγινε με μπόλικο κέφι και ακολούθησε φαγοπότι, όπως επίσης και κληρώσεις δώρων με σκοπό την ενίσχυση του ταμείου του ΕΟΣ.

 

Όπως πάντα, ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες της ομάδας μας για την παροχή των φωτογραφιών τους. 

1/13

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "Πορεία στον ποταμό Καρκώτη" - 26/12/2019Λόγω δυσκολίας διακίνησης των αυτοκινήτων, η ομάδα ξεκίνησε την πορεία της από τον Άγιο Νικόλαο της Στέγης προς τα πάνω, με σκοπό να βρει τα χιόνια. Ένας ορμητικός ποταμός όμως δεν επέτρεψε στην ομάδα μας να ανεβεί αρκετά ψηλά, προσφέροντας μας όμως σε αντάλλαγμα περιπετειώδεις διασχίσεις και δύσκολες αναβάσεις. Το αίσθημα της αλληλεγγύης και τις ομαδικότητας βγήκε στην επιφάνεια και σε συνδυασμό με την υπέροχη διάθεση, την μαγεία της φύσης και τον φιλικό καιρό, η ομάδα αποχαιρέτησε το 2019 με μια πορεία που θα μείνει αξέχαστη. 

1/11

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας στο "Μονοπάτι του Αντρέα" - 22/12/2019

Περπατώντας στο μονοπάτι που χάραξε ο ιδρυτής του Συλλόγου, η ομάδα γεμάτη χαμόγελα απόλαυσε τα υπέροχα τοπία και μυρωδιές της φύσης. 

1/12

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "ΜΑΝΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΟΥ– ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟΣ - ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΙΟΝΙΩΝ" - 15/12/2019

Ξεκινώντας σήμερα με ελαφρώς άστατο καιρό, η μικρή πλην πολύ δυνατή σημερινή ομάδα μύρισε τη φύση μετά τη βροχή, περπάτησε μέσα στο σύννεφο και τέλειωσε την πορεία με λιακάδα.

 

Ευχαριστούμε την Ελένη Παναγιώτου για τις φωτογραφίες. 

1/15

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ "ΚΟΝΝΟΣ - ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΠΑ - ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ -

ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ" - 08/12/2019

Μακριά από τα βουνά σήμερα, η ομάδα απόλαυσε το περπάτημα κοντά στην πεντακάθαρη θάλασσα του Κόννου στον Πρωταρά. 

Ευχαριστούμε την Ελένη Παναγιώτου για τις φωτογραφίες.

1/8

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΚΙΟΝΙΑ" 24/11/2019

Ξεκινώντας από το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, η ομάδα ανέβηκε μέχρι τον εκδρομικό χώρο Κιονιών σε μια απαράμιλλης ομορφιάς πορεία, η οποία παρά τον ψηλό βαθμό δυσκολίας της μας αντάμειψε πλήρως.

 

Οι φωτογραφίες είναι της Ελένης Παναγιώτου.

1/19

Fwd: Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΞΥΣΤΑΡΟΥΔΑ – ΑΓΙΑΣΜΑ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ" - 10/11/2019

Πραγματοποιώντας μια από τις θεωρητικά πιο δύσκολες πορείες της χρονιάς, η ομάδα απόλαυσε γεμάτη θετικότητα και ενέργεια το πανέμορφο μονοπάτι της Ξυσταρούδας το οποίο μας αντάμειψε με μαγευτικές εικόνες και υγιεινή άσκηση. 

 

Ευχαριστούμε και πάλι τους καλλιτέχνες μας που διέθεσαν τις φωτογραφίες τους.

1/12

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "Μονοπάτι στο χωριό Πρόδρομος" 03/11/2019

Οι φθινοπωρινές πορείες συνεχίστηκαν σε ένα πανέμορφο μονοπάτι στον Πρόδρομο. Καθώς η φύση άρχισε να δείχνει τα πρώτα χειμωνιάτικα της σημάδια, μια υπέροχη μέρα επέτρεψε στην ομάδα να τελειώσει την πορεία με πολλή διάθεση, λαχταρώντας κιόλας την επόμενη φθινοπωρινή εξόρμηση.  

 

1/16

Φωτογραφίες από την πορεία "Πουζιάρης - Καληδόνια" - 20/10/2019

Τα μονοπάτια Πουζιάρης και Καληδόνια μας καλωσόρισαν με τις μυρωδιές και τα χρώματα του Φθινοπώρου. Η ομάδα απόλαυσε μια υπέροχη πορεία, η οποία άξιζε πλήρως την προσπάθεια και χαράκτηκε στη μνήμη των τυχερών που την έκαναν μαζί με την "ευπρόσδεκτη" νεροποντή που δεχτήκαμε στα τελευταία στάδια της.  Ευχαριστούμε τους φίλους που μας διέθεσαν τις φωτογραφίες.

1/18

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "Δόξα σοι ο Θεός - Πυροφυλάκιο - Τεισιά" στις 13/10/2019

Καθώς μπαίνουμε σιγά σιγά στη νέα ορειβατική χρονιά, η ομάδα έκανε μια πιο μεγάλης δυσκολίας πορεία από τις προηγούμενες φορές. Για άλλη μια φορά η διάθεση ήταν σε ψηλά επίπεδα και με την προσθήκη καινούριων μέλων και αυτή τη φορά η ομάδα απόλαυσε τη μαγευτική φύση του τόπου μας. Ευχαριστούμε τους φίλους που διέθεσαν τις φωτογραφίες τους.

Φωτογραφίες από την πορεία στο "Μονοπάτι του Αντρέα" - 27/01/2019

1/38

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας στο μονοπάτι "'Αρτεμις" - 06/10/2019

Αγαπητοί φίλοι, Επισυνάπτονται φωτογραφίες της Ελένης Παναγιώτου από την πορεία στο μονοπάτι Άρτεμις. Η πορεία μας χάρισε αξέχαστες εικόνες και εμπειρίες σε ένα μαγικό περιβάλλον, δίνοντας ένα προμήνυμα αισιοδοξίας για τα περπατήματα που θα ακολουθήσουν στη φετινή χρονιά.

1/23

Αγαπητοί φίλοι,

 

Φωτογραφίες από τη φετινή δράση του ΕΟΣ Λευκωσίας στα πλαίσια του BeActive 2019. Ευχαριστούμε τους φετινούς συνδιοργανωτές μας, δηλαδή τον Σύνδεσμο Ψυχολόγων Κύπρου, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους και τον Σύνδεσμο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Ζωής. Επίσης ευχαριστούμε και όλα τα μέλη και φίλους του Συλλόγου που βοήθησαν στο να διεξαχθεί μια ωραία εκδήλωση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όπως για παράδειγμα τη Μαρίνα Νικηφόρου για τις ασκήσεις, όσους βοήθησαν στο "στήσιμο" και την οργάνωση της εκδήλωσης, ακόμα και τα μέλη που μας παρείχαν τις φωτογραφίες. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Κυπριακό Οργανισμού Αθλητισμού που επιχορήγησε την εκδήλωση, αλλά και βεβαίως όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του.

 

Καλή αρχή στην ορειβατική μας χρονιά με ευχάριστες πορείες για όλους, γεμάτες συναισθήματα και ωραίες αναμνήσεις!

 

Με εκτίμηση,

 

Δ.Σ. ΕΟΣ Λευκωσίας  

1/17

Φωτογραφίες από την πορεία σε μονοπάτι στο χωριό Αγρός 19/05/2019

Ακόμα μια όμορφη και "μυρωδάτη" πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας, η οποία κατέληξε στο φεστιβάλ Τριανταφύλλου στον Αγρό. Οι φωτογραφίες είναι του μέλους του συλλόγου μας Αναστασίας Σολέα, την οποία και ασφαλώς ευχαριστούμε.

1/10

Φωτογραφίες από την πορεία γύρω από το "Λιβάδι του Πασιά" - 12/05/2019

Η πορεία που διοργάνωσε ο ΕΟΣ σε συνεργασία με την ΚΟΜΟΑΑΠ (Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας, Αναρρίχησης και Αγωνιστικού Προσανατολισμού) στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Περπατώντας σε ένα συνδυασμό μονοπατιών γύρω από τον εκδρομικό χώρο "Λιβάδι του Πασιά", η ομάδα απόλαυσε μια πορεία για όλες τις ηλικίες στη μαγεία της φύσης, με υπέροχη διάθεση και καταπληκτικό καιρό. Ευχαριστούμε τα μέλη του Συλλόγου Μαρίνα Νικηφόρου για την προθέρμανση και το stretching που παρείχε στην ομάδα, και την Ελένη Παναγιώτου για τις φωτογραφίες. 

1/13

Φωτογραφίες από τη διαδρομή στο χωριό Πρόδρομος - ΕΟΣ Λευκωσίας 21/04/2019

Ένα εξαιρετικό και ασύνηθες σκηνικό βίωσαν σήμερα τα τυχερά μέλη και φίλοι του ΕΟΣ που παρευρέθησαν στην πορεία στο χωριό Πρόδρομος. Χαμηλή θερμοκρασία, καθαρός ουρανός και φρέσκο χιόνι που σταδιακά έλιωσε από τον ήλιο. Όπως έδειξαν και πρόσφατες επιστημονικές έρευνες, 20-30 λεπτά την ημέρα στη φύση είναι αρκετά για τη μείωση του στρες. Σήμερα γεμίσαμε τις μπαταρίες μας για ολόκληρη την εβδομάδα :)[Ευχαριστούμε τα μέλη της ομάδας που μοιράστηκαν τις φωτογραφίες τους]. 

1/29

Ολοκλήρωση Σχολής Ορειβασίας αρχαριών 2019 του ΕΟΣ Λευκωσίας

Συνδιάζοντας τη μάθηση με τη διασκέδαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο 13 & 14 Απριλίου η Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2019 που διοργανώθηκε από τον ΕΟΣ Λευκωσίας, σε συνέχεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου. Με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών, οι συμμετέχοντες γνώρισαν περισσότερα για το ορεινό περιβάλλον, όπως την χρήση χαρτών, ορειβατικών σκοινιών, κατασκηνωτικού εξοπλισμού κ.α.