1/20

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "Παναγία του Άρακα - Σταυρός του Αγιασμάτη" 08/03/2020

Πραγματοποιώντας μια μεγάλη και δύσκολη σχετικά πορεία μεταξύ δύο προστατευόμενων από την UNESCO εκκλησιών, η ομάδα διέσχισε ένα πανέμορφο τοπίο γεμάτο από μυρωδιές και στολισμένο από ανθισμένες αμυγδαλιές. 

Φωτογραφίες από την πορεία στο "Μονοπάτι του Αντρέα" - 27/01/2019

1/13

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "Μαχαιράς - Λαζανιάς - Φικάρδου" - 23/02/2020

Σε μια ηλιόλουστη μέρα, παραμονές της Άνοιξης, η ομάδα χάρηκε τις μαγείες της φύσης και της παράδοσης σε μια πορεία από τον Μαχαιρά στο Φικάρδου, μέσω Λαζανιά.

1/13

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ – ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΟΥΛΛΕΝΑΣ" - 16/02/2020

Το αδιάβατο του χιονισμένου Τροόδους μας υποχρέωσε να μεταφέρουμε την πορεία σε πιο "χαμηλά επίπεδα", έτσι η ομάδα πραγματοποίησε μια πορεία από τον εκδρομικό χώρο του Καλού Χωριού Ορεινής προς τον ποταμό της Μαρούλενας. Μια εξέλιξη η οποία αποδείχτηκε ευτυχής αφού η ομάδα έκανε μια υπέροχη πορεία σε ένα μοναδικό περιβάλλον, απολαμβάνοντας μια ασυνήθιστη ομολογουμένως διαδρομή η οποία εξέπληξε όλους όσους είχαν την τύχη να συμμετέχουν.  

 

Το Δ.Σ. του ΕΟΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Κοινοτάρχη Καλού Χωριού Ορεινής ο οποίος ευγενικά μας ξενάγησε στη φύση και μας παρουσιάσε κάποια ιστορικά δεδομένα του χωριού του, όπως επίσης και τους καλλιτέχνες μας για τις φωτογραφίες.

1/15

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΕΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΞΥΛΙΑΤΟΥ - 19/01/2020

Ανεβαίνοντας την κορυφή του Ζάλακα, η ομάδα απόλαυσε υπέροχα τοπία της γύρω περιοχής και τη χαρά της φύσης, σε μια ακόμα όμορφη πορεία.

 

Ευχαριστούμε τα μέλη μας για τις φωτογραφίες.

1/36

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας στο Μονοπάτι Ζάλακας στην Τριμίκλινη - 26/01/2020

Την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας σε συνδυασμό με μια υπέροχη πορεία γύρω από το πλημμυρισμένο φέτος φράγμα του Ξυλιάτου πραγματοποίησε ο ΕΟΣ Λευκωσίας. Η πρώτη πορεία του 2020 έγινε με μπόλικο κέφι και ακολούθησε φαγοπότι, όπως επίσης και κληρώσεις δώρων με σκοπό την ενίσχυση του ταμείου του ΕΟΣ.

 

Όπως πάντα, ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες της ομάδας μας για την παροχή των φωτογραφιών τους. 

1/13

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "Πορεία στον ποταμό Καρκώτη" - 26/12/2019Λόγω δυσκολίας διακίνησης των αυτοκινήτων, η ομάδα ξεκίνησε την πορεία της από τον Άγιο Νικόλαο της Στέγης προς τα πάνω, με σκοπό να βρει τα χιόνια. Ένας ορμητικός ποταμός όμως δεν επέτρεψε στην ομάδα μας να ανεβεί αρκετά ψηλά, προσφέροντας μας όμως σε αντάλλαγμα περιπετειώδεις διασχίσεις και δύσκολες αναβάσεις. Το αίσθημα της αλληλεγγύης και τις ομαδικότητας βγήκε στην επιφάνεια και σε συνδυασμό με την υπέροχη διάθεση, την μαγεία της φύσης και τον φιλικό καιρό, η ομάδα αποχαιρέτησε το 2019 με μια πορεία που θα μείνει αξέχαστη. 

1/11

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας στο "Μονοπάτι του Αντρέα" - 22/12/2019

Περπατώντας στο μονοπάτι που χάραξε ο ιδρυτής του Συλλόγου, η ομάδα γεμάτη χαμόγελα απόλαυσε τα υπέροχα τοπία και μυρωδιές της φύσης. 

1/12

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "ΜΑΝΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΟΥ– ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟΣ - ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΙΟΝΙΩΝ" - 15/12/2019

Ξεκινώντας σήμερα με ελαφρώς άστατο καιρό, η μικρή πλην πολύ δυνατή σημερινή ομάδα μύρισε τη φύση μετά τη βροχή, περπάτησε μέσα στο σύννεφο και τέλειωσε την πορεία με λιακάδα.

 

Ευχαριστούμε την Ελένη Παναγιώτου για τις φωτογραφίες. 

1/15

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ "ΚΟΝΝΟΣ - ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΠΑ - ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ -

ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ" - 08/12/2019

Μακριά από τα βουνά σήμερα, η ομάδα απόλαυσε το περπάτημα κοντά στην πεντακάθαρη θάλασσα του Κόννου στον Πρωταρά. 

Ευχαριστούμε την Ελένη Παναγιώτου για τις φωτογραφίες.

1/8

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΚΙΟΝΙΑ" 24/11/2019

Ξεκινώντας από το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, η ομάδα ανέβηκε μέχρι τον εκδρομικό χώρο Κιονιών σε μια απαράμιλλης ομορφιάς πορεία, η οποία παρά τον ψηλό βαθμό δυσκολίας της μας αντάμειψε πλήρως.

 

Οι φωτογραφίες είναι της Ελένης Παναγιώτου.

1/19

Fwd: Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΞΥΣΤΑΡΟΥΔΑ – ΑΓΙΑΣΜΑ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ" - 10/11/2019

Πραγματοποιώντας μια από τις θεωρητικά πιο δύσκολες πορείες της χρονιάς, η ομάδα απόλαυσε γεμάτη θετικότητα και ενέργεια το πανέμορφο μονοπάτι της Ξυσταρούδας το οποίο μας αντάμειψε με μαγευτικές εικόνες και υγιεινή άσκηση. 

 

Ευχαριστούμε και πάλι τους καλλιτέχνες μας που διέθεσαν τις φωτογραφίες τους.

1/12

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "Μονοπάτι στο χωριό Πρόδρομος" 03/11/2019

Οι φθινοπωρινές πορείες συνεχίστηκαν σε ένα πανέμορφο μονοπάτι στον Πρόδρομο. Καθώς η φύση άρχισε να δείχνει τα πρώτα χειμωνιάτικα της σημάδια, μια υπέροχη μέρα επέτρεψε στην ομάδα να τελειώσει την πορεία με πολλή διάθεση, λαχταρώντας κιόλας την επόμενη φθινοπωρινή εξόρμηση.  

 

1/16

Φωτογραφίες από την πορεία "Πουζιάρης - Καληδόνια" - 20/10/2019

Τα μονοπάτια Πουζιάρης και Καληδόνια μας καλωσόρισαν με τις μυρωδιές και τα χρώματα του Φθινοπώρου. Η ομάδα απόλαυσε μια υπέροχη πορεία, η οποία άξιζε πλήρως την προσπάθεια και χαράκτηκε στη μνήμη των τυχερών που την έκαναν μαζί με την "ευπρόσδεκτη" νεροποντή που δεχτήκαμε στα τελευταία στάδια της.  Ευχαριστούμε τους φίλους που μας διέθεσαν τις φωτογραφίες.

1/18

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας "Δόξα σοι ο Θεός - Πυροφυλάκιο - Τεισιά" στις 13/10/2019

Καθώς μπαίνουμε σιγά σιγά στη νέα ορειβατική χρονιά, η ομάδα έκανε μια πιο μεγάλης δυσκολίας πορεία από τις προηγούμενες φορές. Για άλλη μια φορά η διάθεση ήταν σε ψηλά επίπεδα και με την προσθήκη καινούριων μέλων και αυτή τη φορά η ομάδα απόλαυσε τη μαγευτική φύση του τόπου μας. Ευχαριστούμε τους φίλους που διέθεσαν τις φωτογραφίες τους.

1/38

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας στο μονοπάτι "'Αρτεμις" - 06/10/2019

Αγαπητοί φίλοι, Επισυνάπτονται φωτογραφίες της Ελένης Παναγιώτου από την πορεία στο μονοπάτι Άρτεμις. Η πορεία μας χάρισε αξέχαστες εικόνες και εμπειρίες σε ένα μαγικό περιβάλλον, δίνοντας ένα προμήνυμα αισιοδοξίας για τα περπατήματα που θα ακολουθήσουν στη φετινή χρονιά.

1/23

Αγαπητοί φίλοι,

 

Φωτογραφίες από τη φετινή δράση του ΕΟΣ Λευκωσίας στα πλαίσια του BeActive 2019. Ευχαριστούμε τους φετινούς συνδιοργανωτές μας, δηλαδή τον Σύνδεσμο Ψυχολόγων Κύπρου, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους και τον Σύνδεσμο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Ζωής. Επίσης ευχαριστούμε και όλα τα μέλη και φίλους του Συλλόγου που βοήθησαν στο να διεξαχθεί μια ωραία εκδήλωση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όπως για παράδειγμα τη Μαρίνα Νικηφόρου για τις ασκήσεις, όσους βοήθησαν στο "στήσιμο" και την οργάνωση της εκδήλωσης, ακόμα και τα μέλη που μας παρείχαν τις φωτογραφίες. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Κυπριακό Οργανισμού Αθλητισμού που επιχορήγησε την εκδήλωση, αλλά και βεβαίως όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του.

 

Καλή αρχή στην ορειβατική μας χρονιά με ευχάριστες πορείες για όλους, γεμάτες συναισθήματα και ωραίες αναμνήσεις!

 

Με εκτίμηση,

 

Δ.Σ. ΕΟΣ Λευκωσίας  

1/17

Φωτογραφίες από την πορεία σε μονοπάτι στο χωριό Αγρός 19/05/2019

Ακόμα μια όμορφη και "μυρωδάτη" πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας, η οποία κατέληξε στο φεστιβάλ Τριανταφύλλου στον Αγρό. Οι φωτογραφίες είναι του μέλους του συλλόγου μας Αναστασίας Σολέα, την οποία και ασφαλώς ευχαριστούμε.

1/10

Φωτογραφίες από την πορεία γύρω από το "Λιβάδι του Πασιά" - 12/05/2019

Η πορεία που διοργάνωσε ο ΕΟΣ σε συνεργασία με την ΚΟΜΟΑΑΠ (Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας, Αναρρίχησης και Αγωνιστικού Προσανατολισμού) στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Περπατώντας σε ένα συνδυασμό μονοπατιών γύρω από τον εκδρομικό χώρο "Λιβάδι του Πασιά", η ομάδα απόλαυσε μια πορεία για όλες τις ηλικίες στη μαγεία της φύσης, με υπέροχη διάθεση και καταπληκτικό καιρό. Ευχαριστούμε τα μέλη του Συλλόγου Μαρίνα Νικηφόρου για την προθέρμανση και το stretching που παρείχε στην ομάδα, και την Ελένη Παναγιώτου για τις φωτογραφίες. 

1/13

Φωτογραφίες από τη διαδρομή στο χωριό Πρόδρομος - ΕΟΣ Λευκωσίας 21/04/2019

Ένα εξαιρετικό και ασύνηθες σκηνικό βίωσαν σήμερα τα τυχερά μέλη και φίλοι του ΕΟΣ που παρευρέθησαν στην πορεία στο χωριό Πρόδρομος. Χαμηλή θερμοκρασία, καθαρός ουρανός και φρέσκο χιόνι που σταδιακά έλιωσε από τον ήλιο. Όπως έδειξαν και πρόσφατες επιστημονικές έρευνες, 20-30 λεπτά την ημέρα στη φύση είναι αρκετά για τη μείωση του στρες. Σήμερα γεμίσαμε τις μπαταρίες μας για ολόκληρη την εβδομάδα :)[Ευχαριστούμε τα μέλη της ομάδας που μοιράστηκαν τις φωτογραφίες τους]. 

1/29

Ολοκλήρωση Σχολής Ορειβασίας αρχαριών 2019 του ΕΟΣ Λευκωσίας

Συνδιάζοντας τη μάθηση με τη διασκέδαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο 13 & 14 Απριλίου η Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2019 που διοργανώθηκε από τον ΕΟΣ Λευκωσίας, σε συνέχεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου. Με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών, οι συμμετέχοντες γνώρισαν περισσότερα για το ορεινό περιβάλλον, όπως την χρήση χαρτών, ορειβατικών σκοινιών, κατασκηνωτικού εξοπλισμού κ.α. 

1/12

Φωτογραφίες από ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΜΟΥΤΟΥΛΛΑΣ 07/04/2019

Μια ακόμα πανέμορφη πορεία που άφησε ευχαριστημένους τους συμμετέχοντες. Ευχαριστούμε τα μέλη του συλλόγου για τις φωτογραφίες.

1/26

Φωτογραφίες απο το διήμερο στον Ακάμα 16-17/03/2019

Το διήμερο στον Ακάμα ήταν και πάλι μια υπέροχη εμπειρία. Την πρώτη μέρα μέτα από μια στάση στην Πέτρα του Ρωμιού, η ομάδα περπάτησε στις Σμιγιές - μιας απαράμιλλης ομορφιάς μονοπάτι, καθώς και μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Την δεύτερη μέρα, η ομάδα έκανε το μονοπάτι Άδωνις-Αφροδίτη (Μούττη της Σωτήρας).

 

Ευχαριστούμε την Ελένη Παναγιώτου για τις φωτογραφίες, καθώς και όσους βοήθησαν με τον ένα τον άλλο τρόπο στην διεκπεραίωση αυτής της διήμερης δραστηριότητας.

1/8

Φωτογραφίες πορείας ΕΟΣ Λευκωσίας "Καννάβια - Πυροφυλάκιο - Καννάβια" 03/02/2018

1/15

Φωτογραφίες από πορεία του ΕΟΣ Λευκωσίας στο μονοπάτι Αλμυρολίβαδο - Λίμνη 17/02/2019

Μοναδικές οπτικοακουστικές εικόνες. Καταρράκτες και ποταμάκια να τρέχουν από παντού. Και μια Λίμνη όπως δεν την έχουμε ξαναδεί! Οι φωτογραφίες είναι από την Σταυρούλα Λοϊζου.  

1/9

1/10

Φωτογραφίες από Μονοπάτι Παναγία της Ασίνου - Άγιος Θεόδωρος 20/01/2018

H πορεία που αντικατέστησε το χιονισμένο μονοπάτι "'Αρτεμις", αποδείχτηκε σοφή επιλογή. Η ομάδα απόλαυσε μια γαλήνεια πορεία σε ένα πανέμορφο μονοπάτι πάνω στο φρεσκοβρεγμένο χώμα με συνοδεία τα ρυάκια που κυλούσαν. 

1/16

Φωτογραφίες από την πορεία "ΜΑΝΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΟΥ – ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟΣ -  ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΙΟΝΙΩΝ" 09/12/18

Στις 9/10/2018 ο Ε.Ο.Σ πραγματοποίησε ορειβασία στο μονοπάτι Κακοκέφαλος με συμμετοχή 27 ατόμων. Τα δυο ήταν οι μικροί μας ορειβάτες Άγγελος και Ορέστης. Εξαιρετική διαδρομή με πανοραμική θέα και ωραίο καιρό. Είναι 10 χρόνια που γίνεται γραμμικό το μονοπάτι Κακοκέφαλος από τον Ε.Ο.Σ. Τα πρώτα 4 χρόνια το μονοπάτι Κακοκέφαλος γινόταν από τον Ε.Ο.Σ. σαν κυκλικό.

1/18

Διαδρομή στην Κοιλάδα του Διάριζου 02/12/2018

Η εξόρμηση στην κοιλάδα του Διάριζου ήταν όπως κάθε χρόνο μαγευτική. Με τους ήχους των πουλιών και του ποταμού που κυλούσε, τα φθινοπωρινά χρώματα από την ποικίλη βλάστηση που περιβάλλει τον ποταμό και με θετική διάθεση, η ομάδα έκανε μια πορεία μεγάλη σε απόσταση μεν, η οποία όμως την επιβράβευσε πλήρως. 

 

Οι φωτογραφίες είναι της Ελένης Παναγιώτου. 

1/14

Φωτογραφίες από το μονοπάτι ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΚΙΟΝΙΑ 25/11/2018

Η φύση στην πορεία μας από τον εγκαταλελειμμένο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία προς τον εκδρομικό χώρο κάτω από την κορυφή Κιόνια ήταν μαγική. Όλοι θαύμασαν τις τρεμιθιές σε κόκκινο και κίτρινο ανάμεσα στο πράσινα πεύκα αλλά και το μοναδικό ανάγλυφο του όρους Κιόνια. Όταν τελειώσαμε οδεύσαμε στον Λυθροδόντα για καφέ και ζιβανία.  

1/13

Πορεία στην περιοχή "Λίβαδι του Πασιά" - 14/10/2018

Η πορεία σήμερα μας χάρισε και πάλι υπέροχες στιγμές με πανέμορφα τοπία και με αρκετή διασκέδαση. Απολαύσαμε ένα ωραίο συνδιασμό μονοπατιών στην περιοχή, καθώς σιγά σιγά μπαίνουμε στη φθινοπωρινή περίοδο όπου μας περιμένουν αξέχαστες διαδρομές!   

1/13

Φωτογραφίες από την πορεία του ΕΟΣ "Πουζιάρης - Καληδόνια 04/11/2018"

Άλλη μια πανέμορφη διαδρομή. Ευχαριστούμε την Ελένη Παναγιώτου για τις φωτογραφίες.  

1/13

Φωτογραφίες από το διήμερο στη Λυσό - Σταυρό της Ψώκας 10-11/11/2018Η πρόγνωση για άστατο καιρό το Σαββατοκυρίακο δεν στάθηκε εμπόδιο στους Ορειβάτες της ομάδας μας, οι οποίοι με υπέροχη διάθεση πέρασαν ένα όμορφο διήμερο. Διαμένοντας στη Λυσό, η ομάδα πραγματοποίησε πορείες στην περιοχή της Κοιλάδας των Κέδρων, του Τρίπυλου και του Σταυρού της Ψώκας. Το διήμερο γέμισε επίσης με διασκέδαση, γυμναστική, επισκέψεις, καλό φαγητό και ωραίες παρέες, καταλήγοντας σε ακόμα μια αξέχαστη εμπειρία. Το Δ.Σ. του ΕΟΣ Λευκωσίας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντας για την άψογη συνεργασία τους ώστε να πετύχει το διήμερο, με ιδιαίτερες ευχαριστίες στους διάφορους εθελοντές-μέλη του Συλλόγου που πρόσθεσαν διάφορες δραστηριότητες και βοήθεια στο πρόγραμμα μας, όπως και στο ξενοδοχείο Paradisos Hills Hotel για τις προσπάθειες που κατέβαλε για να περάσουμε όσο πιο καλά γίνεται.  

1/9

BeActive week 25/09/2018

Η πρώτη πορεία της ορειβατικής χρονιάς έγινε την Κυριακή (23/9) στα πλαίσια του "BeActive", της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Περιβάλλοντος, τον Σύνδεσμο Ψυχολόγων Κύπρου και τον Σύνδεσμο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Ζωής. Αρχή και τέρμα της διαδρομής ήταν ο εκδρομικός χώρος «Λιβάδι του Πασιά». Η πορεία τελείωσε με stretching υπό την καθοδήγηση της Στέλλας Νησιώτου Τακούσιη από το Pure Pilates.

1/19

Aταλάντη - Περσεφόνη 06/05/2018

Μία χαλαρή και δροσερή πορεία με πολλά σημεία θέας.

1/17

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΤΕΦΕΛΙΟΥ - ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΡΟΙΔΙΑ (ΕΝΕΤΙΚΑ ΓΕΦΥΡΙΑ / ΓΡΑΜΜΙΚΟ) - 29/04/2018

1/12

Πορεία στις ανθισμένες κερασιές στον Κάμπο Τσακκίστρας 25/03/18

Στον Κάμπο μάς περιμενε με το χαμογελο του, τις γνωσεις και την καλη καρδια του ο Ιωάννης Παπαδοπουλος, δασικος λειτουργος και υπευθυνος του Μουσειου Δασικης Κληρονομιάς Κάμπου. Μας εδωσε απλετες πληροφοριες για τον Καμπο, την βιοποικιλοτητα της Κυπρου και τα δάση. Μας ξεναγησε στο μονοπατι και στο Μουσειο και μας κερασε εξαιρετο τσαι ριγανης. Μας οδηγησε ακολουθως σε μια πανδαισια ανθισμενων κερασιων. Ανοιξαν οι καρδιες, τα ματια μας χαρηκαν εικονες, που κατανικουν την κατηφια της σκονης. Η εξορμηση δεν θα ηταν η ιδια χωρις τον Ιωάννη! Σε ευχαριστουμε, θα ξαναρθουμε.

1/9

Φωτογραφίες από πορεία 18/03/18 - Διαδρομή Αλμυρολίβαδο, Κατασκηνωτικός Τροόδους, Κάμπος του Λιβαδιού

Ακόμα μια πολύ ωραία πορεία! Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες! 

1/13

Διήμερη ορειβατική δραστηριότητα στον Ακάμα 10-11/03/2018 9

Από την αρχή της διαδρομής φάνηκε η καλή διάθεση, η συνεργασία και η θετικότητα που θα χαρακτήριζε το διήμερο στον Ακάμα. Το λεωφορείο αφού παρέλαβε διάφορους συμμετέχοντες κατέληξε στο Φαράγγι του Άβακα όπου όλοι οι συμμετέχοντες έσμιξαν για να διασχίσουμε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Κύπρου. Το βράδυ η ομάδα κατέλυσε στο ξενοδοχείο, και το επόμενο πρωί οι πορείες συνεχίστηκαν στο μονοπάτι Άδωνης-Αφροδίτη, άλλο ένα καμάρι της ομορφιάς του νησιού μας. Ένα πραγματικά υπέροχο Σαββατοκυρίακο με πολύ θετικές εντυπώσεις και αναμνήσεις

1/38

Mονοπάτι Καννούρες 25/02/2018

Μια σχετικά καινούρια πορεία για τον Ορειβατικό μας, με απαράμιλλη ομορφιά. Τα 18 χιλιόμετρα της διαδρομής μπορεί να "δυσκόλεψαν" κάπως την ομάδα, άξιζαν όμως τον κόπο. Ευχαριστούμε την Anastasia Solea για τις εξαιρετικές, ακόμα μια φορά, φωτογραφίες της. 

1/9

Μονοπάτι της Φύσης Μαχαιράς – Λαζανιάς – Φισκάρδου (Γραμμικό) - 11/02/2018 / Νature trail Machairas – Lazanias – Fikardou (Linear) - 11/02/2018

Μονοπατι Μονή Μαχαιρά. Λαζανιά, Φικάρδου. Ο ουρανος συννεφιασμενος, μας βοηθησε πολυ! Μαλακο το δαπεδο του μνοπατιου με βλαστηση, λουλλουδακια, πουλια, ξερολιθιες... να μην τις ξεχανμε... Οι ανθισμένες αμυγδαλιες μας πλημυρισαν την ψυχη και το οπτικο μας πεδιο 

1/13

Φωτογραφίες από 04/02/2018 "Πορεία στο Μονοπάτι του Ανδρέα"

1/11

Διάσχιση Παπούτσας 28/01/2018

Η σημερινή διάσχιση της Παπούτσας παρά τη δυσκολία της γοήτευσε τα τριάντα μέλη του Συλλόγου μας. Αφήσαμε πίσω μας τις ανθισμένες αμυγδαλιές και πορευτήκαμε σε παλιά βοσκοτόπια, εγκαταλελειμμένους απμελώνες, θαυμάζοντας μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Η πορεία δύσκολη και η ομίχλη δημιούργησε μυστήριο. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα μέλη μας Παναγιώτα Ανδρέου και Χάρις Χαραλάμπους για την βοήθεια στο σχεδιασμό και υλοποίηση της διάσχισης του 3ου βουνού του τόπου μας για πρώτη φορά από το Σύλλογο μας. Ευχαριστίες και στον κοινοτάρχη του Αγίου Θεοδώρου, τον Χρύσανθο από τον Άγιο Κωνσταντίνο, όπως επίσης και τους Βασίλη Καφαντάρη και Αναστασία Σολέα για την παραχώρηση των φωτογραφιών. 

1/9

Πορεία και πικ νικ - κόψιμο βασιλόπιττας ΕΟΣ - 14/ 01/ 2018

Όλα κύλησαν υπέροχα! Αθρόα η συμμετοχή, η φασολάδα και το τσάι να βράζουν και το κρασί άφθονο υπό την φροντίδα του Αντρέα, φαγητά και καλή διάθεση απο όλους, ταδώρα πολλά και κυρίως αθλητικά και κοσμητικά....ευχαριστούμε όλους για τα φαγητά, τα δώρα και την καλή διάθεση. Εξαιρετικό Νεο Χρόνο ευχόμαστε.

1/21

"Κόννος - Κάβο Γκρέκο 17/12/2017"

Η αισθητική και η αύρα της φύσης σε ένα ιδιαίτερο τοπίο όπως αυτό του Κάβο Γκρέκο μας αποζημίωσε απο κάθε άποψη

1/17

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΞΥΣΤΑΡΟΥΔΑ – ΑΓΙΑΣΜΑ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ 10/12/2017

Tο σημερινό μονοπάτι όπως πάντα δικαίωσε τη φήμη του ως ένα από τα πιο όμορφα μονοπάτια της φύσης της Κύπρου, όπως και τη φήμη του ως ένα από τα πιο δύσκολα. Η επιλογή του όμως μας δικαίωσε και σε συνδιασμό με τον ωραίο καιρό και την καταπληκτική διάθεση η ομάδα το απόλαυσε πλήρως. Σήμερα ευχόμαστε και χρόνια πολλά και ευτυχισμένα στο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας Andreas Heracleous!

1/25

ΑΛΜΥΡΟΛΙΒΑΔΟ- ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΣ ΤΡΟΟΔΟΥΣ-ΚΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΔΙΟΥ- ΑΛΜΥΡΟΛΙΒΑΔΟ
 

Ο καιρός ευεργετικός, η διάθεση τέλεια, η πορεία ενδιαφέρουσα με πολλές εναλλαγές. Το νερό έρρεε παράλληλα με την πορεία, αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες. Το μικρό φράγμα εντελώς άδειο!!! Ο κυνηγός με το λαγό στο έδαφος φυσικά δεν ειναι δικός μας, ούτε τα σκουπίδια..

1/16

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΚΙΟΝΙΑ 12/11/2017

Παρά τη δυσκολία του μονοπατιού με τις αρκετές υψομετρικές διαφοροποιήσεις, μια θαρραλέα ομάδα ορειβατών το διέσχισε, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα μια υπέροχη εμπειρία σε ένα πανέμορφο τοπίο με ωραία μέρα. Οι φωτογραφίες είναι από τις συλλογές των φίλων μας Bojan Dundovic και Vasilis Kafantaris τους οποίους και ευχαριστούμε!

1/37

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΨΗΛΟ ΔΕΝΤΡΟ – ΜΠΟΥΛΙΑΡΗΣ- ΚΑΛΥΔΟΝΙΑ- ΨΗΛΟ ΔΕΝΤΡΟ (ΚΥΚΛΙΚΟ) - ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Παρά τον κίτρινο συναγερμό απο την μετερεωλογική υπηρεσία, μια μικρή και δυνατή ομάδα απόλαυσε το μεγαλείο της φύσης στη σημερινή πορεία στο μονοπάτι Πουζιάρης-Καληδόνια. Τα χρώματα του Φθινοπώρου κυριαρχούσαν στην διαδρομή και η βροχή με το ποτάμι σύνδαμαν στην μοναδική εμπειρία. Ακολούθησε νοστιμότατη σούπα και παλουζές δίπλα απο τζάκι. Καλή βδομάδα αγαπητοί ορειβάτες!

1/14

ΣΑΡΑΝΤΗ-ΣΕΛΛΑ ΔΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ–ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΜΑΔΑΡΗΣ22 Οκτωβρίου 2017

Η φύση, ο καιρός και η καλή παρέα μας χαρισαν μια υπέροχη πορεία που ακόμη και η άνοδος ήταν ευχάριση. Σύντομος στα θμος και στην εκκλησίας της Παναγίας του Άρακα με τις σημαντικές τοιχογραφίες και την ιστορική αρχιτεκτονικής της δομή.

1/13

ΤΕΙΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΔΑΡΗΣ- ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΜΑΔΑΡΗΣ–ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ 15.10.17
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δεύτερη μας πορεία για την φετινή ορειβατική σεζόν. Κάθως μπαίνουμε σιγά σιγά στα δύσκολα, περπατήσαμε ένα από τα πιο όμορφα μονοπάτια της Κύπρου, φτάνοντας μέχρι το δεύτερο πιο ψηλό σημείο του νησιού, το Προφυλάκιο της Μαδαρής. Αναμένοντας πια τις βροχές, ο καιρός ήταν υπέροχος και η ομάδα πολύ θετική. Με το τέλος της πορείας αρκετά μέλη επισκέφθηκαν το φεστιβάλ του Τρύγου στον Πολύστυπο. Οι φωτογραφίες είναι από τη συλλογή του Bojan Dundovic τον οποίο και ευχαριστούμε.

1/12

Aταλάντη - Άρτεμις 08/10/2017

H ορειβατική μας σεζόν ξεκίνησε με μια υπέροχη πορεία σε ένα συνδιασμό δύο από των πιο "κλασσικών" μονοπατιών του Τροόδους. Ο καιρός ήταν ιδανικός για το βουνό και μας επέτρεψε να κάνουμε μια πορεία σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, όπου άλλοτε εναλλασσόταν με ψιλόβροχο και άλλοτε με ομίχλη. Όλα όμως ήταν θετικά και πανέμορφα για τους τολμηρούς ορειβάτες της ομάδας μας, χαρίζοντας μας ακόμα μια μοναδική εμπειρία. Στη συνέχεια αρκετοί από μας επισκέφθηκαν την Κυπερούντα για το ετήσιο Φεστιβάλ μήλου.

1/12

Ορεινή πεζοπορία - 24 Σεπτεμβρίου 2017
Η δράση του ΕΟΣ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ψυχολόγων Κύπρου και το Τμήμα Περιβάλλοντος της Κ.Δ. για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού BeActive, κρίνεται πολύ επιτυχής. Μέσα σε ένα κλίμα γεμάτο ενέργεια για την υπέροχη μας δραστηριότητα, κάναμε ένα συνδιασμό μονοπατιών σε ένα μέτριο βαθμό δυσκολίας, με παλιούς και καινούριους φίλους. Οι πλείστες φωτογραφίες είναι από τη συλλογή της Αναστασίας Σολέα την οποία ως Δ.Σ. του ΕΟΣ την ευχαριστούμε. Τις θερμότερες μας ευχές για μια καλή ορειβατική σεζόν!

1/21

Κλείσιμο ορειβατικής χρόνιας με πικ-νικ - Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Σήμερα πραγματοποιήσαμε την τελευταία μας πορεία για αυτή την ορειβατική χρονιά. Μια πανέμορφη πορεία 3 ωρών με υπέροχα σημεία θέας . Όλη ομάδα περπατούσε τραγουδώντας και κάνοντας αστεία. Ο καιρός ήταν σύμμαχος μας. Φυσικά με το τέλος της πορείας ακολούθησε το Πίκ Νικ μας . Όπως πάντα ο κάθε ένας έφερε από κάτι και φτιάξαμε ένα καταπληκτικό μενού. Να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους και μέλη του συλλόγου μας για την συμμετοχή και την υπευθυνότητα που έδειξαν σε όλες τις εκδηλώσεις μας. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθούν ορισμένες δραστηριότητες .Θα σας κρατάμε ενήμερους . Σας ευχόμαστε να έχετε ένα καταπληκτικό καλοκαίρι …..

1/18

ΣΕΛΛΑΔΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΜΑΔΑΡΗΣ - ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ - ΜΟΥΤΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΣΕΛΛΑΔΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΟ) - Κυριακή 21 Μάιοι 2017 

Προτελευταία πορεία του συλλόγου μας. Πορεία δύσκολη και μεγάλη !! Αλλά πολύ μαγευτική !
Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καθαρή με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες που αγαπούν και την φωτογραφία να τραβήξουν υπέροχες εικόνες .
Το δροσερό αεράκι χαρά θεού !Αγγελικός καιρός !!!! Η κούραση αρκετή για όλους μας αλλά άξιζε τον κόπο .
Μετά την πορεία καταλήξαμε σε κέντρο της περιοχής όπου απολαύσαμε ένα γευστικότατα μεσημεριανό συνοδευμένο με παγωμένες μπύρες .

1/20

ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΤΟ ΑΓΡΟ - Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Αν και αυτή την Κυριακή η ζέστη ταλαιπώρησε αρκετούς από εμάς προς το τέλος της πορείας η ομορφιά και η μυρωδιά των ρόδων μας αποζημίωσε. Απολαύσαμε την χαρούμενη ατμόσφαιρα του φεστιβάλ του Ρόδου και γευτήκαμε το νοστιμότατο μαχαλεπί με τριαντάφυλλο. Στο τέλος όπως πάντα η ομάδα κατάληξε σε καφενείο του χωριού για τον καθιερωμένο καφέ ή μπύρα.

1/20

Πορεία στο μονοπάτι μελέτης της φύσης στην "ΑΡΓΑ ΚΑΣ", (κυκλικό) - Δεύτερη μέρα 1 Μαΐου

Ένα υπέροχο διήμερο στην Πάφο είχε ο Ε.Ο.Σ  με υπέροχους ανθρώπους. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η πορεία στο άγριο μονοπάτι στην Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων με συνοδεία του κοινοτάρχη του χωριού. Αφού τελειώσαμε την πορεία πήγαμε στο χωριό Αμαργέτη . Επισκεφτήκαμε το Λαικό Μουσείο του χωριού και πραγματοποιήσαμε δύο πορείες. Μια ομάδα έκανε μια μικρότερη πορεία προς το γεφύρι της Αμαργέτης και μια άλλη μια πορεία μεγαλύτερη στο φαράγγι της Αόργητης. Η ημέρα τελείωσε υπέροχα τρώγοντας όλοι μαζί σε εστιατόριο στο Λατσί.  Την Κυριακή η πορεία ήταν πιο εύκολη. Ξεκινήσαμε από τον υδατοφράκτη της Αργάκας και καταλήξαμε μέσα από τον δασικό δρόμο στο μοναστήρι του Αγίου Μερκούριου .Από εκεί προχωρήσαμε για λίγο και ξεκουραστήκαμε στο εκδρομικό χώρο. Η διαδρομή ήταν κατά μήκος του ποταμού ο οποίος μας πρόσφερε την δροσιά και όμορφες εικόνες. Όλοι η ομάδα χάρηκε και απόλαυσε τα μονοπάτια και των δύο ημερών παρόλο τον ζεστό καιρό. Να ευχαριστήσουμε ξανά τους κοινοτάρχες της Αγιάς Μαρίνας Κελοκεδάρων και τον κοινοτάρχη της Αργάκας για την πολύτιμη βοήθεια τους. 

1/21

Πορεία στην Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων στο μονοπάτι "Η Φωνή" (κυκλικό) - Σαββάτο 30 Απριλίου 2017

Ένα υπέροχο διήμερο στην Πάφο είχε ο Ε.Ο.Σ  με υπέροχους ανθρώπους. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η πορεία στο άγριο μονοπάτι στην Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων με συνοδεία του κοινοτάρχη του χωριού. Αφού τελειώσαμε την πορεία πήγαμε στο χωριό Αμαργέτη . Επισκεφτήκαμε το Λαικό Μουσείο του χωριού και πραγματοποιήσαμε δύο πορείες. Μια ομάδα έκανε μια μικρότερη πορεία προς το γεφύρι της Αμαργέτης και μια άλλη μια πορεία μεγαλύτερη στο φαράγγι της Αόργητης. Η ημέρα τελείωσε υπέροχα τρώγοντας όλοι μαζί σε εστιατόριο στο Λατσί .  

1/20

Let’s do it Cyprus - Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Τελειώνοντας τον καθαρισμό στα χωριό Σπήλια άρχισε η διαδρομή προς τα κρησφύγετα της Ε.Ο.Κ.Α. Τα συναισθήματα ανάμεικτα …. Από την μία νιώθαμε χαρούμενη που γλύτωσαν μερικά δέντρα και από την άλλη λύπη για την τόση μεγάλη καταστροφή. Φτάνοντας στην κορυφή η θέα καταπληκτική. Σαν να άγγιζες τον θεό. Ο καιρός όπως πάντα αγγελικός. Αρχίσαμε την κατάβαση με την ευχή να είναι τα τελευταία δέντρα που καίγονται από ανθρώπινο λάθος. Να ευχαριστήσουμε και δημόσια το κοινοτικό συμβούλιο και τον κοινοτάρχη Σπηλαίων για την φιλοξενία του και για τα σπιτικά αλμυρά, ζιβανία, νερά, χυμούς κτλ που μας πρόσφερε απλόχερα.

1/20

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΤΑ ΕΝΕΤΙΚΑ ΓΕΦΥΡΙΑ. Γεφύρι του Τζιελεφού - Γεφύρι του Ρουδιά - Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Μια διαφορετική και πολύ μεγάλη πορεία. Ξεκινήσαμε από το γεφύρι του Τζελεφού  και αρχίσαμε την πορεία προς το γεφύρι του Ρουδιά. Καταπληκτικά και τα δύο γεφύρια. Όμως περνώντας και φέτος από την παράνομη μάντρα που έχει αναγερθεί κοντά στην λεγόμενη μάντρα του Μίτα η λύπη ήταν ζωγραφισμένη σε όλη την φύση .Δέντρα καταστραμμένα, ξερά, χωρίς χορτάρι και ακαθαρσίες παντού. Προχωρώντας για το γεφύρι του Ρουδιά ακούσαμε βελάσματα και καμπανέλες . Τα ζώα ήταν ελεύθερα ,πήραν την πλαγιά και απλώθηκαν στο δάσος ελεύθερα. Παρόλο αυτά όλοι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν την πανέμορφη διαδρομή και αρκετοί με το τέλος της πορείας καταλήξαμε σε κέντρο της περιοχής για φαγητό .

1/13

Μονοπάτι  Κυπαρισσιά - Υδατοφράκτης Γερμασόγειας (Γραμμικό) - Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Η Λεμεσός από ψηλά ήταν ένα υπερθέαμα . Ανηφορίζοντας προς την μούττη της Κυπαρισσίας η ατμόσφαιρά ήταν καθαρή με αποτέλεσμα να έχουμε υπέροχη θέα μέχρι το ακρωτήρι. Αν και ήταν μια δύσκολη διαδρομή όλη ομάδα τερμάτισε με κέφι και ζωντάνια. Σύμμαχος μας βέβαια το δροσερό αεράκι.Με το πέρας την πορείας όπως πάντα ένας σταθμός για καφεδάκι σε κέντρο της περιοχής .

1/45

ΔΙΗΜΕΡΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟΝ AΚΑΜΑ - Σάββατο 11.3.2017 - Κυριακή 12.3.2017

Σάββατο 11 Μαρτίου Άβακας Άρχισε η μέρα με πολλή κέφι και χαρά παρόλο που ο καιρός ήταν πολύ άσχημος …. Ήμασταν αποφασισμένη να περάσουμε όμορφα ανεξαρτήτως καιρού . Συμφωνήσαμε ότι θα πάμε στην αρχή του μονοπατιού ελπίζοντας ότι θα πραγματοποιηθεί και πάλι αυτό που συχνά λέμε στον σύλλογο .<< Όταν βγαίνουν οι άγγελοι ο καιρός είναι αγγελικός >> . Πραγματικά !!!!! φτάνοντας στο μονοπάτι ο καιρός έγινε << αγγελικός >> και η διαδρομή μέσα στο φαράγγι πανέμορφη . Επόμενος σταθμός το οινοποιείο .Δοκιμάσαμε τα κρασιά και απολαύσαμε ένα πολύ γευστικό πιάτο με διάφορα τυριά και αλλαντικά . Μερικοί προτίμησαν να μείνουν και να ξεναγηθούν στο οινοποιείο και άλλοι περπάτησαν ένα σύντομο και όμορφο μονοπάτι . Ένα μεγάλο μπράβο να πούμε σε όλους τους συμμετέχοντες .Ήταν μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα , γύρω στα 80 άτομα συνεργάστηκαν άψογα με τους συντονιστές και όλα κύλησαν ομαλά .

 

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 Ακάμας Ξυπνήσαμε με βροχές και αστραπές . Καταλάβαμε ότι δεν θα είχαμε ελπίδα να πραγματοποιήσουμε την σημερινή μας πορεία Άδωνης –Λουτρά της Αφροδίτης και έτσι πραγματοποιήσαμε την παρουσίαση για τον Ακάμα την οποία είχαμε ακυρώσει το Σάββατο το βράδυ .Η παρουσίαση έγινε από την Αντωνία Θεοδοσίου την οποία και ευχαριστούμε πολύ . Μετά αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας όπως είπε ο πρόεδρος του συλλόγου να κάνουμε μια μικρή πορεία από τα λουτρά της Αφροδίτης μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου . Ξεκινήσαμε την πορεία με συννεφιά και ψιλή βροχούλα κατά διαστήματα .Θαυμάσαμε τα απίθανα κυκλάμινα .Για πολύ λίγο όμως .Η καταρρακτώδης βροχή και το χαλάζι μας ανάγκασαν να επιστρέψουμε στο λεωφορείο . Η εξόρμηση μας έκλεισε με ένα όμορφο φαγοπότι σε ταβέρνα στο Νέο Χωριό .