Search
  • EOS LEFKOSIAS

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΤΑΥΓΕΤΟ


Η εξόρμηση του ΕΟΣ Λευκωσίας στον Ταύγετο ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο. Θα συμμετέχουν 14 άτομα. Δευτέρα ξημερώματα θα γίνει ανάβαση στην κορυφή του Ταυγέτου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την βοήθεια τον ΕΟΣ Σπάρτης και ιδιαίτερα τον κο Κώστα Λαγανά του Συλλόγου Ταυγέτου "η ΄Λουσίνα" για την πολύτιμη βοήθεια του.

-

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λευκωσίας οργανώνει ορειβατική εξόρμηση στον Βόρειο Ταΰγετο από το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 μέχρι και την Πέμπτη 28 Απριλίου 2016. Το ταξίδι περιλαμβάνει ορειβατικές διαδρομές στον Ταΰγετο με την αρχέγονη φυσική ομορφιά, ξενάγηση στη καστρόπολη του Μυστρά, στην πόλη της Σπάρτης και εξόρμηση στο ακρωτήριο Ταίναρο.

Θα διαμένουμε στο Καστόρι, ένα χωριό φωλιασμένο στους πρόποδες του Βορείου Ταϋγέτου και θα απολαύσουμε τις άριστα σηματοδοτημένες διαδρομές που διασχίζουν απ’ άκρου σ’ άκρο τον υπέροχο Ταΰγετο.

Στον Βόρειο Ταΰγετο υπάρχει ένα δίκτυο μονοπατιών 90 περίπου χιλιομέτρων που μας προκαλεί να γνωρίσουμε φαράγγια, να ανεβούμε σε κορφές, να διασχίσουμε την καταπράσινη κορυφογραμμή, να μεταβούμε από χωριό σε χωριό, ερχόμενοι σε επαφή με τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, να απολαύσουμε την υπέροχη θέα, εκκλησάκια, πηγές, καταρράκτες

1η Μερα Σαββάτο του Λαζάρου

23 Απριλίου 2016

Άφιξη στην Αθήνα (με πρωινές πτήσεις - ενδεικτικές ώρες αναχώρησης απο Κύπρο: 7-8πμ) και μετάβαση στη Σπάρτη, Καφές/Φαγητό και ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στις Αρχαιότητες, ξενάγηση στον Μυστρά. Αναχώρηση για τ0 Καστόρι.

2η Μερα Κυριακή της Ελιάς

24 Απριλίου 2016

Ορειβατική Διαδρομή στον Ταύγετο (Α) Καστόρι – Λάτα – Κούκου Ράχη – Άγιος Παντελεήμονας – Γεωργίτσι, Καστόρι.

Ώρες πορείας 7. Βαθμός Δυσκολίας Β++ (Μέτρια , Δύσκολη)

3η Μερα Μ. Δευτέρα

25 Απριλίου 2016

Ορειβατική Διαδρομή στον Ταύγετο (Β) Καστόρι – Παναγία Μπρουσάγκα – Οικισμός Λουσίνα – Σταυρούλης - Μικρή Ξεροβούνα

‘Ωρες πορείας 8. Βαθμός Δυσκολίας Α+/Β (Μέτρια)

4η Μερα Μ. Τρίτη

26 Απριλίου 2016

Ορειβατική Διαδρομή στον Ταύγετο (Γ)

Ανάβαση στη κορυφή του Ταυγέτου (Προφήτης Ηλίας)

(εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες)

ή Διαδρομή Αρεόπολη – Ν. Οίτυλο – Φρούριο Κελεφάς – Χωριό Κελεφάς. Ωρες πορείας 3-3.30 Βαθμός Δυσκολίας Α+ (Εύκολη)

Μετάβαση στο ακρωτήριο Ταίναρο. Επίσκεψη στο ιερό του Ποσειδώνα (ψυχοπομπείο) και νεκρομαντείο. Στη συνέχεια περπατάμε (45 λεπτά) προς τον oνομαστό Φάρο του Ταινάρου, το νοτιότερο άκρο της Ηπειρωτικής Ευρώπης.

5η Μερα Μ. Τετάρτη

27 Απριλίου 2016

Ορειβατική Διαδρομή στον Ταύγετο (Δ) Άνω Χώρα (Βορδόνια) – Μονή Zωοδόχου - Καστρί .

‘Ωρες πορείας 5. Βαθμός Δυσκολίας Β++ (Μέτρια , Δύσκολη)

6η Μερα Μ. Πέμπτη,

28 Απριλίου 2016

Μετάβαση στην Αθήνα και επιστροφή για Κύπρο

Οι αρχηγοί αποστολής θα είναι η Θεοδοσία Χατζηλοή και Ανδρέας Ηρακλέους.

Στην πρώτη αυτή ενημέρωση το πρόγραμμα είναι γενικό. Θα σταλούν περισσότερες λεπτομέρειες στους ενδιαφερόμενους. Οι εξορμήσεις θα γίνουν σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ταϋγέτου «η Λουσίνα».

Διαμονή: Σε ξενώνες στο Καστόρι - ενδεικτικές τιμές 30 - 50 ευρώ το βράδυ για 2 άτομα συμπερ. προγεύματος (προϋπόθεση να γίνουν έγκυρα οι κρατήσεις)

Διακινήσεις : To κόστος διακινήσεων εντός Ελλάδας θα κυμανθεί από Ευρώ 130 – Ευρώ 200 ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών (τα αεροπορικά εισητήρια δεν συμπεριλαμβάνονται στην πιο πάνω τιμή).

Για δηλώσεις ενδιαφέροντος : Θεοδοσία Χατζηλοή (99 – 585997, email : thadjiloe@yahoo.com)

Για καλύτερο προγραμματισμό παρακαλώ οι δηλώσεις να γίνουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016.


40 views0 comments